Drůbeží pudink s mozečkem a husími játry

0 min.

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4923 kcal
Bílkoviny
586 g
Tuky
233 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
13 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Doměkka uvaříme slepici ve slané vodě a necháme vychladnout. Vyndáme, stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. Připravíme světlou jíšku z másla a mouky.
  • 2
    Rozředíme mlékem, povaříme a necháme vychladnout.
  • 3
    Přidáme žloutky.
  • 4
    Mozeček očistíme, odstraníme blanku, naškrabeme husí játra a smícháme s jíškou, s masem a připravenou zeleninou.
  • 5
    Ušleháme tuhý sníh z bílků. Zamícháme zlehka parmezán, sůl a vmícháme do směsi.
  • 6
    Vymažeme pudinkovou formu, vysypeme strouhankou a dva prsty pod okraj ji naplníme masovou směsí.
  • 7
    Uzavřeme formu a ve vodní lázni hodinu vaříme.
  • 8
    Vyklopíme na předehřátou mísu a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.