Drůbeží pudink s mozečkem a husími játry
0 min.
Ingredience
- 1kusSlepice
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůHrášek
- 100gramůChřest bílý
- 100gramůVepřový mozek
- 200gramůJátra husí
- 1lžíceSýr Parmezán
- 1kusCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůKvěták
- 6kusůVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4923 kcal
Bílkoviny
586 g
Tuky
233 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
13 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Doměkka uvaříme slepici ve slané vodě a necháme vychladnout. Vyndáme, stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. Připravíme světlou jíšku z másla a mouky.
- 2Rozředíme mlékem, povaříme a necháme vychladnout.
- 3Přidáme žloutky.
- 4Mozeček očistíme, odstraníme blanku, naškrabeme husí játra a smícháme s jíškou, s masem a připravenou zeleninou.
- 5Ušleháme tuhý sníh z bílků. Zamícháme zlehka parmezán, sůl a vmícháme do směsi.
- 6Vymažeme pudinkovou formu, vysypeme strouhankou a dva prsty pod okraj ji naplníme masovou směsí.
- 7Uzavřeme formu a ve vodní lázni hodinu vaříme.
- 8Vyklopíme na předehřátou mísu a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.