Drůbeží rizoto
60 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaKmín drcený
- 400gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1litrVoda pitná
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
17 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme rýži.
- 2Na pánvi na másle orestujeme nakrájené kuřecí (nebo krůtí) maso, přidáme nastrouhanou mrkev, kmín, majoránku, podlijeme zeleninovým vývarem a podusíme doměkka. Podle chuti osolíme.
- 3Vše smícháme s vařenou rýží a při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.