Drůbeží roládky s tymiánem
50 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 3,5litryVoda pitná
- 30gramůTymián čerstvý
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1decilitrVíno bílé
- 70gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 5gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
369 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa naporcujeme na menší plátky, jemně naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme, poklademe plátky sýra a vložíme lístky tymiánu. Svineme každý plátek do roládky, ovineme nití nebo spíchneme párátky, na rozpáleném másle opečeme zprudka ze všech stran, poprášíme paprikou a podlijeme horkou vodou, poté dusíme zakryté do měkka. Když je maso hotové, zalijeme ho vínem, dosolíme a ještě pár minut povaříme. Nasekáme pár lístků tymiánu a pro ozdobu do již odstaveného pokrmu nasypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.