Drůbeži sekaná z játer
45 min.
Ingredience
- 500gramůJátra drůbeží
- 200gramůCibule
- 30gramůHusí sádlo
- 1kusKapie
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
921 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme vodu, dáme na sporák, přivedeme k varu, opatrně do ní položíme celé vejce a vaříme asi 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, potom je oloupeme, nakrájíme na kousky a zatím necháme stranou k dalšímu použití. Játra dobře omyjeme, nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném sádle ze všech stran opečeme a také necháme vychladnout.
- 2Vychladlá játra pomeleme na masovém strojku spolu s oloupanou cibulí a chilli papričkou do misky, kam přidáme nadrobno nakrájenou kapii, přilijeme sádlo z pánve, podle vlastní chutě osolíme a opepříme. Všechny suroviny dobře rukou promícháme, nakonec přidáme do směsi připravená a nakrájená vajíčka, ještě jednou zlehka zamícháme.
- 3Z připraveného těsta vytvarujeme velkou roládu, anebo dvě menší, zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice ztuhnout. Potom krájíme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.