Drůbeži sekaná z játer

45 min.
Polsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
921 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku nalijeme vodu, dáme na sporák, přivedeme k varu, opatrně do ní položíme celé vejce a vaříme asi 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, potom je oloupeme, nakrájíme na kousky a zatím necháme stranou k dalšímu použití. Játra dobře omyjeme, nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném sádle ze všech stran opečeme a také necháme vychladnout.
  • 2
    Vychladlá játra pomeleme na masovém strojku spolu s oloupanou cibulí a chilli papričkou do misky, kam přidáme nadrobno nakrájenou kapii, přilijeme sádlo z pánve, podle vlastní chutě osolíme a opepříme. Všechny suroviny dobře rukou promícháme, nakonec přidáme do směsi připravená a nakrájená vajíčka, ještě jednou zlehka zamícháme.
  • 3
    Z připraveného těsta vytvarujeme velkou roládu, anebo dvě menší, zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice ztuhnout. Potom krájíme na porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.