Drůbeží vývar s hráškem a těstovinami
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 25gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCeler řapíkatý
- 400gramůHrášek mražený
- 300gramůTěstoviny Lasagne
- 50gramůŠunka parmská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 5mililitrůProtlak rajčatový
- 1000mililitrůVývar drůbeží
- 2lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
5 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou slaninu, celer a cibuli. Za stálého míchání smažíme 5 minut.
- 2Přisypeme hrášek a necháme 4 minuty povařit. Přimícháme rajčatový protlak a petržel.
- 3Poté přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme 10 minut probublávat.
- 4Mezitím si nakrájíme plátky lasagní na 2 cm velké čtverečky.
- 5Polévku podle chuti dokořeníme, přidáme lasagne a vaříme 3 minuty, až jsou těstoviny hotové. Nakonec přimícháme nakrájenou šunku. Parmezán podáváme na dochucení zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.