Drůbková polévka sladká
60 min.
Ingredience
- 300gramůKachní drůbky
- 100gramůKarotka
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPórek
- 50gramůŠvestky
- 15gramůCukr krupice
- 10mililitrůOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 1000mililitrůVoda pitná
- 200gramůChléb konzumní
- 100gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Drůbky vložíme do vroucí vody a chvilku povaříme. Jakmile se vytvoří pěna, sebereme ji a vaříme 20 minut. Přisypeme na kostičky pokrájenou karotku, celer, kolečka pórku, půlky vypeckovaných švestek, plátky jablek bez jader, ochutíme cukrem, octem a špetkou soli. Vaříme dalších 20 minut.
- 2Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.