Drůbky na bugundský způsob

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
31 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drůbky pokrájíme nahrubo, cibuli také nahrubo, slaninu na kostičky.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme slaninu a opékáme 2 minuty.
  • 3
    Přidáme drůbky, cibuli, krátce orestujeme, zasypeme moukou, ještě chvilku smažíme a podlijeme červeným vínem. Vaříme 10 minut zprudka. Osolíme, opepříme. Jak se bude víno odpařovat, přiléváme vývar. Přisypeme posekanou petrželku a tymián. Zmírníme oheň a vaříme dalších 20 minut.
  • 4
    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.