Drůbky na bugundský způsob
65 min.
Ingredience
- 240gramůChléb pšeničný (bílý)
- 500gramůKuřecí drůbky
- 100gramůAnglická slanina
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 250mililitrůVíno červené
- 80gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 5gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
31 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Drůbky pokrájíme nahrubo, cibuli také nahrubo, slaninu na kostičky.
- 2Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme slaninu a opékáme 2 minuty.
- 3Přidáme drůbky, cibuli, krátce orestujeme, zasypeme moukou, ještě chvilku smažíme a podlijeme červeným vínem. Vaříme 10 minut zprudka. Osolíme, opepříme. Jak se bude víno odpařovat, přiléváme vývar. Přisypeme posekanou petrželku a tymián. Zmírníme oheň a vaříme dalších 20 minut.
- 4Podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.