Drůbky na paprice
40 min.
Ingredience
- 600gramůKachní drůbky
- 120gramůCibule
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 70gramůProtlak rajčatový
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
32 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné drůbky opereme, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme drůbky, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, mletou paprikou, přidáme špetku pálivé papriky, promícháme s tukem, přilijeme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a povaříme 20 minut. Tekutina se částečně odpaří. Přimícháme sladkou smetanu a dovaříme.
- 3Drůbky s omáčkou rozdělíme na talíře a doplníme vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.