Dublinské smažené krevety
40 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 175mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 500gramůKrevety tygří
- 1lžíceOcet
- 0,5kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 500mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1437 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
129 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
621 mg
Cukr
623 mg
Postup přípravy
- 1Do větší misky dáme mouku, pivo, vejce a špetku soli. Umícháme hladké hustší těstíčko, které necháme 15 minut odstát při pokojové teplotě.
- 2Z krevet odtrhneme hlavičky, z těl sloupneme skořápku a odstraníme černé střívko u hřbetu. Ocásek ponecháme. Propláchneme studenou vodou, osušíme, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.
- 3Troubu rozehřejeme na 110°C.
- 4V širokém kastrolu nebo ve fritéze rozpálíme olej na 170°C. (Když do horkého oleje vložíme kostičku chleba, zezlátne za 3 minuty.)
- 5Ohnivzdornou misku vyložíme papírovým ubrouskem a vložíme do trouby.
- 6Krevety smažíme postupně. Po jedné je napichujeme na vidličku a namáčíme v připraveném těstíčku tak, aby pokrylo celý povrch. Obalené krevety přeneseme nad rozpálený olej a pomocí druhé vidličky je do oleje opatrně ponoříme. Smažíme 3 minuty, dokud krevety nezezlátnou. Musí být dokonale propečené.
- 7Krevety vytahujeme pomocí děrované lžíce. Necháme je okapat a vkládáme do do ohnivzdorné misky umístěné v nahřáté troubě.
- 8Po dosmažení celého množství zakapeme krevety octem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.