Dubrovnický pudink

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
515 mg
Cukr
468 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozpustíme, vmícháme do něj mouku, nastrouhaný sýr, mléko, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Mícháme do zhoustnutí, potom směs necháme vychladnout.
  • 2
    Do vychladlé směsi vmícháme utřené žloutky a pevný sníh, ušlehaný z bílků. Zlehka promícháme, vlijeme do vymazané pudinkové formy a uzavřeme. Vaříme hodinu v páře.
  • 3
    Uvařený pudink vklopíme z formy a nakrájíme na porce. Podáváme politý např. omáčkou z drůbežích vnitřností nebo kaparovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.