Dubrovnický pudink
75 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 70gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,25litrMléko polotučné
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
515 mg
Cukr
468 mg
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme, vmícháme do něj mouku, nastrouhaný sýr, mléko, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Mícháme do zhoustnutí, potom směs necháme vychladnout.
- 2Do vychladlé směsi vmícháme utřené žloutky a pevný sníh, ušlehaný z bílků. Zlehka promícháme, vlijeme do vymazané pudinkové formy a uzavřeme. Vaříme hodinu v páře.
- 3Uvařený pudink vklopíme z formy a nakrájíme na porce. Podáváme politý např. omáčkou z drůbežích vnitřností nebo kaparovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.