Dudácká kapsa z Domažlic
40 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová kýta
- 3kusyCibule
- 200gramůVepřový bok uzený
- 1,5lžíceHořčice
- 2lžičkySůl
- 1lžíceKoření Steak 7 pepřů
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5decilitryBujón houbový
- 1lžíceKečup
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
56 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme na 4 silné plátky. Každý plátek z jedné strany nařízneme tak, že utvoříme hlubokou "kapsu". Očistíme 3 cibule, jednu nakrájíme na 4 silnější kolečka, dvě pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. "Kapsy" zevnitř potřeme hořčicí a vložíme dovnitř plátek uzeného libovějšího bůčku a kolečko cibule. "Kapsy" uzavřeme párátky, osolíme a hustě posypeme steakovým kořením z každé strany.
- 2V hlubší větší pánvi rozpálíme olej a "kapsy" z každé strany orestujeme dozlatova. Když je maso měkké, vyjmeme ho z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplé. Na omastek dáme pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Poprášíme moukou, promícháme, přidáme houbový bujón, povaříme asi 6 minut. Přimícháme kečup, šťávu necháme přejít varem. Přecedíme ji přes síto do rendlíku.
- 3Vepřové dudácké kapsy dáme na talíře, polijeme šťávou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.