Dušená čekanka s česnekem
15 min.
Ingredience
- 800gramůČekanka
- 100gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 8gramůSůl
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, čekanku podélně rozkrojíme a nakrájíme na širší proužky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a smažíme asi 3 minuty, aby cibule zesklovatěla. Přidáme čekanku, orestujeme, podlijeme vodou, osolíme a dusíme, dokud se všechna voda neodpaří.
- 2Podáváme jako přílohu k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.