Dušená čekanka s kapary
30 min.

Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceKapary
- 4kusyČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
618 mg
Postup přípravy
- 1Omyté čekanky zbavíme vnějších listů a košťálů. Hlávky podélně rozpůlíme, znovu omyjeme a osušíme.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo, zalijeme bílým vínem a vložíme rozpůlené čekanky řeznou plochou dolů. Dusíme pod pokličkou asi 2 minuty. Čekanky uvolníme ode dna, snadno se připalují.
- 3Měkké čekanky vyjmeme a necháme na teplém místě. Do vývaru přilijeme smetanu, přidáme kapary a omáčku osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Krátce povaříme a podáváme spolu s čekankou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.