Dušená čekanka s vůní tymiánu
35 min.
Ingredience
- 4kusyČekanka
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusŠalotka
- 2kusyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Vápník
128 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme olej a vložíme na něj očištěnou čekanku, oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a bobkový list. Smažíme asi 2 minuty a puky čekanky několikrát obrátíme, aby se opekly dozlatova.
- 2Potom přilijeme 2 lžíce vody, snížíme příkon tepla a pod pokličkou dále dusíme 20-25 minut. Nakonec čekanku osolíme a opepříme.
- 3Po vyjmutí na mísu přelijeme čekanku vypečenou šťávou a ozdobíme snítkami čerstvého tymiánu.
- 4Podáváme jako přílohu ke grilovaným jehněčím kotletkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.