Dušená čekanka s vůní tymiánu

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Vápník
128 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozehřejeme olej a vložíme na něj očištěnou čekanku, oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a bobkový list. Smažíme asi 2 minuty a puky čekanky několikrát obrátíme, aby se opekly dozlatova.
  • 2
    Potom přilijeme 2 lžíce vody, snížíme příkon tepla a pod pokličkou dále dusíme 20-25 minut. Nakonec čekanku osolíme a opepříme.
  • 3
    Po vyjmutí na mísu přelijeme čekanku vypečenou šťávou a ozdobíme snítkami čerstvého tymiánu.
  • 4
    Podáváme jako přílohu ke grilovaným jehněčím kotletkám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.