Dušená hovězí kližka
220 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1000gramůHovězí kližka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůVíno červené
- 1kusBobkový list
- 125mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kližku nakrájíme na plátky nebo na kostky. Maso vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a zprudka opečeme po všech stranách.
- 2Přidáme oloupanou, na čtvrtky pokrájenou cibuli, mrkev, osmahneme, osolíme a opepříme. Podlijeme červeným vínem, přidáme bobkový list a pod pokličkou zvolna dusíme 3 hodiny do měkka. Během dušení podle potřeby přiléváme vývar. Měkké maso upravíme na nahřátou mísu.
- 3Omáčku vaříme do zhoustnutí, potom vyjmeme bobkový list, podle chuti přisolíme nebo opepříme. Omáčku přelijeme přes maso a podáváme.
- 4Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.