Dušená hovězí roštěná se sladkými bramborami
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 130gramůKarotka
- 100gramůPastinák
- 250gramůBrambory sladké (Batáty)
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 150gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 2lžíceMouka pšeničná T 400
- 1lžíceOlej olivový jedlý
- 260mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 2špetkyKmín drcený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištíme a omyjeme zeleninu: cibuli, stroužek česneku, karotku, pastinák a sladké brambory - batáty. Omyjeme malou snítku petrželové a celerové natě. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno.
- 2Omytý a osušený plátek z roštěnce dáme do igelitového sáčku a naklepeme ho. Pak maso ze sáčku vyjmeme, nakrájíme na nudličky.
- 3V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Mezitím dáme do misky pokrájené maso, posypeme ho hladkou moukou a promícháme s moukou tak, že bude obalené. Pak ho přidáme k cibuli a za stálého míchání společně restujeme asi 2-3 minuty. Poté přilijeme horkou vodu, přidáme bobkový list, nové koření, kmín a pod pokličkou maso budeme pomalu dusit 1 hodinu. Po hodině přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 30-35 minut. Z uvařeného jídla vyjmeme bobkový list a nové koření.
- 4Měkké maso se zeleninou a vývarem rozmixujeme na pyré. Vývaru dáme jen tolik, aby pyré bylo hladké. Porci hovězího pyré se sladkými bramborami podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.