Dušená husí játra sterilovaná
100 min.
Ingredience
- 500gramůJátra husí
- 1decilitrMléko plnotučné
- 1decilitrVoda pitná
- 2kusyHřebíček
- 2lžíceHusí sádlo
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
86 mg
Cukr
6 mg
Postup přípravy
- 1Játra očistíme, odstraníme žluč a omyjeme v mléce rozředěném vodou. Zapíchneme do nich hřebíčky a vložíme do kastrolu. Přidáme sádlo, podlijeme vodou a zakryté poklicí podusíme.
- 2Jakmile se sádlo vypeče, osolíme, rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme sádlem a ihned zavíčkujeme.
- 3Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut při mírném varu.
- 4Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.