Dušená husí játra sterilovaná

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
86 mg
Cukr
6 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra očistíme, odstraníme žluč a omyjeme v mléce rozředěném vodou. Zapíchneme do nich hřebíčky a vložíme do kastrolu. Přidáme sádlo, podlijeme vodou a zakryté poklicí podusíme.
  • 2
    Jakmile se sádlo vypeče, osolíme, rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme sádlem a ihned zavíčkujeme.
  • 3
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut při mírném varu.
  • 4
    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.