Dušená játra s míchanými vejci
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůJátra telecí
- 50gramůSádlo škvařené
- 1špetkaKmín celý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
651 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěná játra nakrájíme na tenké plátky.
- 2V kastrole na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, kmín, nakrájená játra a dusíme ve vlastní šťávě.
- 3Šťávu vydusíme, játra zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme vařící vodou a povaříme.
- 4Hotová játra upravíme na mísu a osolíme. Okolo nich vytvoříme kruh z vajec míchaných na másle a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.