Dušená jihočeská žebírka

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
52 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žebírka omyjeme, silnější kost odsekneme a do masa prořízneme kapsu. Do každé kapsy vložíme párek a polovinu okurky, sepneme párátky nebo jehlami a maso osolíme a opepříme.
  • 2
    Žebírka zprudka opečeme po všech stranách na rozehřátém sádle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme horkou vodou (nebo vývarem). Zvolna dusíme doměkka.
  • 3
    Podáváme s opečenými petrželkovými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.