Dušená jihočeská žebírka
70 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyPárky jemné
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
52 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žebírka omyjeme, silnější kost odsekneme a do masa prořízneme kapsu. Do každé kapsy vložíme párek a polovinu okurky, sepneme párátky nebo jehlami a maso osolíme a opepříme.
- 2Žebírka zprudka opečeme po všech stranách na rozehřátém sádle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme horkou vodou (nebo vývarem). Zvolna dusíme doměkka.
- 3Podáváme s opečenými petrželkovými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.