Dušená kachna s rajčaty
270 min.
Ingredience
- 2kilogramyKachna mražená
- 100gramůSlanina vepřová
- 1decilitrVíno bílé
- 3decilitryVoda pitná
- 15gramůSůl
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 400gramůRajčata
- 2kusyBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 10gramůCukr krupice
- 3gramyHřebíček
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1117 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
106 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vykuchanou kachnu nasolíme zvenku i zevnitř. Vložíme ji na pekáč, naplníme nakrájenou slaninou a jablkem, polijeme rozpuštěným sádlem a dáme do trouby. Pečeme dorůžova asi 3 hodiny, vydatně podléváme vypečenou šťávou. Upečenou kachnu přemístíme s tukem do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a hřebíček, podlijeme vodou a zakryté dusíme na mírném ohni půl hodiny. Zalijeme vínem, přidáme pokrájená rajčata a ještě půl hodiny dodusíme. Kachnu vyjmeme a naporcujeme, omáčku necháme povařit, osladíme, opaprikujeme a vrátíme maso zpět.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.