Dušená kachna s rajčaty

270 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1117 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
106 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchanou kachnu nasolíme zvenku i zevnitř. Vložíme ji na pekáč, naplníme nakrájenou slaninou a jablkem, polijeme rozpuštěným sádlem a dáme do trouby. Pečeme dorůžova asi 3 hodiny, vydatně podléváme vypečenou šťávou. Upečenou kachnu přemístíme s tukem do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a hřebíček, podlijeme vodou a zakryté dusíme na mírném ohni půl hodiny. Zalijeme vínem, přidáme pokrájená rajčata a ještě půl hodiny dodusíme. Kachnu vyjmeme a naporcujeme, omáčku necháme povařit, osladíme, opaprikujeme a vrátíme maso zpět.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.