Dušená kapusta s jablky
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůKapusta hlávková
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyJablka
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu rozdělíme na čtvrtky a krátce povaříme bez pokličky v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
- 2Na sádle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a také na nudličky rozkrájená, oloupaná jablka bez jádřinců. Osolíme, opepříme a společně podusíme, během dušení pokrm mírně osladíme.
- 3Podáváme jako přílohu k pečením nebo k vařenému hovězímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.