Dušená kapusta s těstovinami
50 min.
Ingredience
- 600gramůKapusta hlávková
- 400gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 5litrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Vápník
260 mg
Postup přípravy
- 1V kastrole na 1 lžíci oleje osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, na proužky nakrájenou kapustu, osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- 2Měkkou kapustu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody a krátce povaříme.
- 3Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 4Do těstovin vmícháme zbylý olej, podušenou kapustu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.