Dušená kapusta se žampiony
60 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibulka jarní
- 5kusůRajčata
- 200gramůPšeničné klíčky
- 6lžicRajčata Cherry
- 6lžicOmáčka sójová
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 12kusůKapusta hlávková
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1767 kcal
Bílkoviny
107 g
Tuky
24 g
Sacharidy
353 g
Vláknina
64 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Listy z kapusty si očistíme a opláchneme. Potom je ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit. Následně je vyjmeme a necháme oschnout. Řapíky seřízneme naplocho.
- 2Rýži připravíme podle návodu na obalu. Hotovou rýži vyjmeme z hrnce, necháme okapat a odložíme bokem.
- 3Houby důkladně očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulku opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kolečka. Rajčata ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit, oloupeme a odstraníme jadérka. Klíčky omyjeme v chladné vodě a necháme je oschnout.
- 4Houby smícháme společně s klíčky, zeleninou a rýží. Dochutíme sherry, sójovou omáčkou a přidáme špetku pepře.
- 5Kapustové listy pokryjeme přiměřenou vrstvou hub. Poté je srolujeme do závitků a okraje přitom lehce přehneme. Závitky následně zpevníme kuchyňskou nití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.