Dušená karotka s badyánem
30 min.
Ingredience
- 800gramůKarotka
- 40gramůCukr třtinový
- 4kusyBadyán
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 2gramySkořice mletá
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 4gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Karotku podélně rozpůlíme a ještě jednou rozkrojíme na čtvrky. Potom v pánvi rozehřejeme máslo a karotky vložíme na pánev, opékáme asi 5 minut, až mrkev změkne. Posypeme hnědým cukrem a zakapeme citronovou šťávou, vmícháme skořici, badyán a podlijeme zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina téměř neodpaří, asi 10 minut. Osolíme, opepříme a můžeme podávat jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.