Dušená kedlubna s vepřovým masem
45 min.

Ingredience
- 500gramůKedlubna
- 300gramůMrkev kořen
- 500gramůVepřová kýta
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 5gramůMajoránka
- 1decilitrVývar drůbeží
- 1decilitrVoda pitná
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřový plátek nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme kedlubnu a mrkev nakrájené na kostičky, podlijeme vodou a bez zakrytí vaříme na mírném ohni.
- 2Když je maso i zelenina měkké, usmažíme na pánvi světlou jíšku z másla a mouky a přidáme k masu. Zředíme trochou vývaru a povaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.