Dušená kuřata s chřestem
90 min.
Ingredience
- 1000gramůKuře
- 800gramůChřest zelený
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 9gramůSůl
- 1kusBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
33 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřata vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, nové koření a sůl a uvaříme doměkka. Hotová kuřata vyjmeme a naporcujeme, do vývaru vložíme chřest a krátce povaříme. Chřest vyjmeme a nakrájíme na 2 cm kousky, tvrdé části vyhodíme.
- 2Vývar scedíme a čistý necháme vyvařit asi na 1 litr. V misce smícháme rozpuštěné máslo s moukou a za stálého míchání vlijeme do vývaru a necháme povařit do zhoustnutí. Vrátíme zpět kuřecí porce a chřest, dosolíme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.