Dušená marinovaná vepřová játra

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
66 mg
Cukr
62 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra omyjeme, odstraníme z nich blány a nakrájíme na větší kousky.
  • 2
    Z oleje, vína, solamylu a papriky si připravíme marinádu, v které necháme játra alespoň hodinu v chladu odležet.
  • 3
    Marinádu poté nalijeme do pánve, necháme na ohni rozpálit, poté do pánve vložíme játra a dusíme pod pokličkou, až jsou měkká.
  • 4
    Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
  • 5
    Měkká játra na servírovacích talířích přelijeme výpekem, osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.