Dušená marinovaná vepřová játra
40 min.
Ingredience
- 0,5kilogramJátra vepřová
- 2lžíceOlej olivový
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžícePaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSolamyl
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
66 mg
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1Játra omyjeme, odstraníme z nich blány a nakrájíme na větší kousky.
- 2Z oleje, vína, solamylu a papriky si připravíme marinádu, v které necháme játra alespoň hodinu v chladu odležet.
- 3Marinádu poté nalijeme do pánve, necháme na ohni rozpálit, poté do pánve vložíme játra a dusíme pod pokličkou, až jsou měkká.
- 4Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
- 5Měkká játra na servírovacích talířích přelijeme výpekem, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.