Dušená mrkev s celerem a fenyklem
28 min.
Ingredience
- 4kusyMrkev kořen
- 3kusyCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 0,5kusFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vývar. Přidáme očištěnou, podélně rozpůlenou mrkev nakrájenou na 5cm dlouhé kousky, řapíkatý celer nakrájený na kousky, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěný, na plátky nakrájený fenykl. Zeleninu zvolna vaříme pod pokličkou asi 15 minut doměkka.
- 2Potom pokličku odstraníme a vaříme ještě 2-3 minuty. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme kousek másla.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.