Dušená mrkev s hráškem a saturejkou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSaturejka
- 150gramůHrášek mražený
- 1lžíceCitronová šťáva
- 500gramůMrkev kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka nabo na nudličky. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mrkev, lístečky saturejky (nebo sušenou saturejku), osolíme, podlijeme vodou a dusíme.
- 2Po chvíli přidáme mražený hrášek a dodusíme vše do měkka. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou.
- 3Podáváme jako přílohu k vařenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.