Dušená mrkev s treskou
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyCukr krupice
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceMáta
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 650gramůFilé z aljašské tresky
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1000gramůMrkev kořen
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou mrkev nakrájíme na špalíčky a za stálého míchání opékáme v kastrolu na 2 lžících másla asi 3 minuty. Mrkev osolíme, opepříme, mírně osladíme a okořeníme koriandrem. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou 8 minut. Nakonec vmícháme nasekanou mátu.
- 2Porce filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Maso obalíme v mouce a opékáme na zbylém rozehřátém másle po každé straně asi 3 minuty.
- 3Opečené filé upravíme na talíře, obložíme dušenou mrkví a ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.