Dušená parmice se zeleninou a sezamovým olejem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
475 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu očistíme, vykucháme a na obou stranách uděláme napříč čtyři hluboké zářezy. Olej smícháme se sójovou omáčkou, směsí důkladně potřeme rybu zvenku i zevnitř. Posléze ji zakryjeme a necháme cca 30 minut odležet v lednici.
  • 2
    Mezitím smícháme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, cibulky a strouhaný zázvor. Polovinu této směsi rozprostřeme na velký plát alobalu. Položíme na něj rybu, posypeme zbytkem zeleniny a pokapeme zbylou marinádou. Alobal zavineme do balíčku, vložíme do kastrolu na dušení ryb a přibližně 20 minut dusíme. Maso musí být propečené, ale stále pevné.
  • 3
    V pánvičce rozpálíme sezamový olej, rybu jím pokapeme, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.