Dušená parmice se zeleninou a sezamovým olejem
65 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1kusMrkev kořen
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceZázvor celý
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1kilogramParmice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
475 mg
Postup přípravy
- 1Rybu očistíme, vykucháme a na obou stranách uděláme napříč čtyři hluboké zářezy. Olej smícháme se sójovou omáčkou, směsí důkladně potřeme rybu zvenku i zevnitř. Posléze ji zakryjeme a necháme cca 30 minut odležet v lednici.
- 2Mezitím smícháme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, cibulky a strouhaný zázvor. Polovinu této směsi rozprostřeme na velký plát alobalu. Položíme na něj rybu, posypeme zbytkem zeleniny a pokapeme zbylou marinádou. Alobal zavineme do balíčku, vložíme do kastrolu na dušení ryb a přibližně 20 minut dusíme. Maso musí být propečené, ale stále pevné.
- 3V pánvičce rozpálíme sezamový olej, rybu jím pokapeme, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.