Dušená pečeně na víně

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
69 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté a osušené maso posypeme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Maso na másle osmažíme ze všech stran, vsypeme cibuli a osmažíme. Maso zalijeme vínem, vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Po chvíli přidáme pokrájená rajčata, tymián a dusíme zhruba 40 minut.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Omáčku propasírujeme, osolíme, opepříme, vmícháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.