Dušená pečeně na víně
70 min.
Ingredience
- 900gramůVepřová pečeně
- 0,5lžičkaSůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na omáčku
- 150mililitrůVíno červené
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůRajčata
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžíceSolamyl
- 50mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
69 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté a osušené maso posypeme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Maso na másle osmažíme ze všech stran, vsypeme cibuli a osmažíme. Maso zalijeme vínem, vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Po chvíli přidáme pokrájená rajčata, tymián a dusíme zhruba 40 minut.
- 3Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Omáčku propasírujeme, osolíme, opepříme, vmícháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí.
- 4Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.