Dušená perlička na ananasu
55 min.
Ingredience
- 1kusPerlička
- 5lžicOlej slunečnicový
- 5kusůCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 1kusAnanas
- 300mililitrůDžus ananasový
- 100mililitrůRum
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1mililitrTabasco
- 30gramůZákladní hnědá omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
19 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Nasolenou a opepřenou perličku opečeme ze všech stran na 2 lžících oleje. Poté zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme 30 - 40 minut.
- 2Na zbylém oleji orestujeme jarní cibulku, chilli papričku a nakrájený ananas. Poté zalijeme ananasovou šťávou a rumem. Celou směs přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Dle chuti přidáme cukr, sůl a pepř. Dochutíme tabascem. Vše zahustíme základní hnědou omáčkou.
- 3Perličku podáváme s ananasovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.