Dušená pikantní kuřecí stehna s fenyklem
50 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 100gramůFenykl sladký - hlíza
- 1lžíceFenykl čerstvý
- 80gramůHrachové lusky
- 80gramůFazolové lusky zelené
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitryVývar zeleninový
- 200gramůHouby čerstvé
- 700gramůKuřecí stehna
- 100gramůPastinák
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna omyjeme a kůži po obou stranách několikrát nařízneme.
- 2V misce si smícháme sůl, pepř, mletou papriku, mleté chilli a hořčici. Směs vetřeme do kůže stehen. V pánvi na rozpáleném oleji stehna prudce restujeme z každé strany dozlatova (2 minuty). Potom je vyjmeme a odložíme na talíř.
- 3Očistíme a omyjeme si zeleninu a čerstvé hříbky. Hlízu fenyklu s hřiby pokrájíme na plátky. Jemné lístky fenyklu si odložíme na ozdobu. Mladé hrachové lusky necháme v celku, jen jim odkrojíme konce. Mladé fazolové lusky překrojíme. Pastinák nakrájíme na kolečka.
- 4Zeleninu dáme do mísy a pokapeme sójovou omáčkou a rozpuštěným máslem.
- 5Do bambusových košíčků položíme plátky zeleniny s hříbky, na na ně poklademe opečená kuřecí stehna.
- 6Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15-20 minut.
- 7Kuřecí stehna ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme s dušenou zeleninou.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.