Dušená pikantní kuřecí stehna s fenyklem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna omyjeme a kůži po obou stranách několikrát nařízneme.
  • 2
    V misce si smícháme sůl, pepř, mletou papriku, mleté chilli a hořčici. Směs vetřeme do kůže stehen. V pánvi na rozpáleném oleji stehna prudce restujeme z každé strany dozlatova (2 minuty). Potom je vyjmeme a odložíme na talíř.
  • 3
    Očistíme a omyjeme si zeleninu a čerstvé hříbky. Hlízu fenyklu s hřiby pokrájíme na plátky. Jemné lístky fenyklu si odložíme na ozdobu. Mladé hrachové lusky necháme v celku, jen jim odkrojíme konce. Mladé fazolové lusky překrojíme. Pastinák nakrájíme na kolečka.
  • 4
    Zeleninu dáme do mísy a pokapeme sójovou omáčkou a rozpuštěným máslem.
  • 5
    Do bambusových košíčků položíme plátky zeleniny s hříbky, na na ně poklademe opečená kuřecí stehna.
  • 6
    Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15-20 minut.
  • 7
    Kuřecí stehna ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme s dušenou zeleninou.
  • 8

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.