Dušená rýže basmati s uzeným sleděm a vejci
45 min.
Ingredience
- 250gramůRýže Basmati
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 8lžicPetržel kudrnka
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůSleď čerstvý
- 75gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži důkladně propláchneme vodou, uvaříme dle návodu na obalu a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme nahrubo.
- 2Sledě vložíme do misky a přelijeme vroucí vodou. Po 5 minutách vyjmeme a necháme okapat. Stáhneme kůži, odstraníme kůstky a maso nakrájíme.
- 3Cibuli pokrájíme najemno a cca 4 minuty orestujeme ve velké pánvi na 2 lžících másla. Vmícháme připravenou rýži, vejce, uzené sledě, nasekanou petrželku, citronovou šťávu a zbytek másla. Ochutíme solí a pepřem a prohřejeme.
- 4Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.