Dušená rýže basmati s uzeným sleděm a vejci

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži důkladně propláchneme vodou, uvaříme dle návodu na obalu a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme nahrubo.
  • 2
    Sledě vložíme do misky a přelijeme vroucí vodou. Po 5 minutách vyjmeme a necháme okapat. Stáhneme kůži, odstraníme kůstky a maso nakrájíme.
  • 3
    Cibuli pokrájíme najemno a cca 4 minuty orestujeme ve velké pánvi na 2 lžících másla. Vmícháme připravenou rýži, vejce, uzené sledě, nasekanou petrželku, citronovou šťávu a zbytek másla. Ochutíme solí a pepřem a prohřejeme.
  • 4
    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.