Dušená rýže po indicku
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůRýže loupaná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceHrozinky
- 4lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli osmahneme na tuku bez míchání do zlatova a vybereme na talířek.
- 2Propláchnutou, oschlou rýži vsypeme do zbylého tuku a mícháme asi 5 minut. Zalijeme vroucí vodou, zamícháme, krátce povaříme, přidáme omyté rozinky a podusíme pod pokličkou. Do hotové rýže zlehka vmícháme okapaný hrášek.
- 3Rýži podáváme posypanou osmahnutou cibulí a kokosem. Je vhodnou přílohou k pečenému kuřecímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.