Dušená rýže po slovenském způsobu
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůRýže loupaná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a odstavíme z plotny. Přidáme mletou papriku, promícháme.
- 2Na základ vsypeme spařenou a okapanou rýži, promícháme, zalijeme vroucí osolenou vodou, okořeníme bobkovým listem. Rýži dusíme do měkka.
- 3Podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.