Dušená rýže s cibulí a hřebíčkem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
42 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži nasypeme do sítka, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. V hrnci rozpálíme trochu oleje, přisypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, osolíme, hrnec zakryjeme a zvolna dusíme doměkka.
  • 2
    Z udušené rýže vyndáme cibuli s hřebíčkem a rýži použijeme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 9. 2015
Dušená rýže s cibulí a hřebíčkem
Tento recept moc nedoporučuji😬 Nechápu, z jakého důvodu bych měla kupovat dražší rýži ve varných sáčcích a pak z nich rýži vysypávat. Použila jsem volnou, parboiled, s kterou mám dobré zkušenosti. Jinak stačí použít polovinu množství cibule, hřebíčku taky méně jinak je rýže až moc aromatická. Soli je taky hodně - dala jsem o dost méně a dala bych i o malinko méně vody. Na jednu porci počítám cca 70 - 100 g suché rýže. Záleží ale, pro jak velké jedlíky vaříme. Takže u mě tento recept neuspěl😬