Dušená rýže s garnáty
19 min.
Ingredience
- 400gramůGarnát obecný
- 200gramůRýže dušená
- 500mililitrůVoda pitná
- 4gramySůl
- 40mililitrůOcet rýžový
- 20mililitrůVíno rýžové čínské
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 12gramůWasabi pasta
- 8gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
2 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
749 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celé garnáty vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 4 minuty. Scedíme, necháme vychladnout. Vývar si ponecháme. Do misky nalijeme rýžové víno, ocet, 50 ml vývaru z garnátů, citronovou šťávu, přidáme cukr a promícháme. Do této směsi vložíme garnáty a marinujeme asi 15 minut. Poté je vyloupneme, u ocasu nařízneme a vyjmeme střívko.
- 2Z dušené rýže vytvoříme na talířcích kopečky, pokapeme troškou marinády, potřeme pastou wasabi, obložíme garnáty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.