Dušená rýže s jablky, zázvorem a hrozinkami
35 min.
Ingredience
- 1,5šálkyRýže loupaná
- 3šálkyVoda pitná
- 3lžíceHrozinky
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyJablka
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a vložíme do hrnce s vodou (poměr jeden díl vody, 1,5 díl voda). Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na kostky, hrozinky propláchneme a necháme okapat.
- 2Rýži osolíme, přidáme zázvor, jablka, hrozinky a máslo.
- 3Když se rýže začne vařit, zmírníme plamen a dusíme, dokud není rýže měkká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.