Dušená rýže s jablky, zázvorem a hrozinkami

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a vložíme do hrnce s vodou (poměr jeden díl vody, 1,5 díl voda). Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na kostky, hrozinky propláchneme a necháme okapat.
  • 2
    Rýži osolíme, přidáme zázvor, jablka, hrozinky a máslo.
  • 3
    Když se rýže začne vařit, zmírníme plamen a dusíme, dokud není rýže měkká.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.