Dušená rýže s kukuřicí a fazolemi
45 min.
Ingredience
- 120gramůPaprika červená
- 120gramůCibule
- 180gramůRýže loupaná
- 360mililitrůHovězí vývar základní
- 120gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 30gramůOregano čerstvé
- 100gramůFazole červené sterilované
- 15mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, červenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky, kukuřici a fazole scedíme, oregano posekáme na jemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s paprikou a osmahneme. Vsypeme rýži, promícháme, smažíme 2 minuty, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni zvolna dusíme asi 20 minut.
- 3Přimícháme fazole, kukuřici, oregano, zakryjeme znovu pokličkou a necháme ještě 5 minut stát.
- 4Rýži podáváme jako přílohu k mexickým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.