Dušená rýže s úhořem
23 min.
Ingredience
- 200gramůÚhoř mořský
- 200gramůRýže dušená
- 15gramůWasabi pasta
- 400mililitrůVývar rybí
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 100mililitrůOcet rýžový
- 100mililitrůVíno rýžové čínské
- 30gramůCukr krupice
- 40gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Do kastrůlku vlijeme rybí vývar, sójovou omáčku, ocet, rýžové víno, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přiložíme úhoře, vaříme zvolna 8 minut. Rybu necháme vychladnout a naporcujeme. Vývar vyvaříme o polovinu a necháme také vychladnout.
- 2Z dušené rýže vytvarujeme na talířcích pevné kopečky, pokapeme vychladlým vývarem z úhoře, navrch položíme kousek ryby, potřeme pastou wasabi, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.