Dušená rýže s úhořem

23 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Do kastrůlku vlijeme rybí vývar, sójovou omáčku, ocet, rýžové víno, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přiložíme úhoře, vaříme zvolna 8 minut. Rybu necháme vychladnout a naporcujeme. Vývar vyvaříme o polovinu a necháme také vychladnout.
  • 2
    Z dušené rýže vytvarujeme na talířcích pevné kopečky, pokapeme vychladlým vývarem z úhoře, navrch položíme kousek ryby, potřeme pastou wasabi, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.