Dušená rýže se sardinkami
15 min.
Ingredience
- 160gramůSardinka obecná
- 30gramůSůl mořská
- 40mililitrůOcet rýžový
- 15mililitrůVíno rýžové čínské
- 8gramůCukr krupice
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 2gramyCitronová kůra
- 180gramůRýže dušená
- 15gramůWasabi pasta
- 40gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Syrové filety ze sardinek omyjeme, osušíme, posypeme mořskou solí a necháme hodinu uležet. Znovu omyjeme a osušíme. Do misky nalijeme ocet, přilijeme rýžové víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a citronovou kůru. Důkladně promícháme, přiložíme filety, promícháme a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat.
- 2Sardinky vyjmeme, osušíme, z dušené rýže vytvoříme na talířcích malé kopečky, sardinky potřeme z jedné strany pastou wasabi a položíme na rýžové kopečky. Nakonec posypeme posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.