Dušená slepice po židovsku
90 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
- 1200gramůSlepice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
45 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slepici rozporcujeme, každou porci dobře pod tekoucí studenou vodou omyjeme, posypeme solí, pepřem, mletou sladkou i pálivou paprikou.
- 2V hrnci rozpálíme olej, na něm osmažíme oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli, potom opečeme připravené porce slepice, posypeme moukou, vše zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme přibližně 120 minut.
- 3Měkké porce slepice rozdělíme na talíře, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.