Dušená slepice s houbami
150 min.
Ingredience
- 1kusSlepice
- 150gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 300gramůHouby čerstvé
- 500gramůBrambory vařené
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1208 kcal
Bílkoviny
129 g
Tuky
56 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slepici zbavenou páteře, velkých kostí a konců křídel rozdělíme na 8 dílů. Nadrobno nakrájíme slaninu, kterou ve velkém kastrole necháme zesklovatět. Přidáme kousky slepice, které opečeme ze všech stran a odložíme je do tepla. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, necháme jí na výpeku zpěnit, zaprášíme hladkou mouku a necháme ji zasmahnout. Přilijeme 400 ml teplé vody, metlou ji rozšleháme na řídkou omáčku, osolíme, opepříme a přidáme slepičí maso. Kastrol přikryjeme poklicí a slepici pomalu dusíme doměkka.
- 2Mezitím očistíme směs hub, nakrájíme na malé kousky, na másle je nejprve osmahneme a pak osolíme a doměkka podusíme.
- 3Kusy dušené slepice rozdělené na talířích pokryjeme houbami, přelijeme omáčkou a servírujeme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.