Dušená slepice s křenem a koprem
110 min.
Ingredience
- 1200gramůSlepice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůKřen
- 20gramůKopr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůCibule
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
55 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
974 mg
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. V kastrole na másle porce opečeme a vyjmeme. Ve výpeku lehce podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme trochou vody, přidáme porce slepice a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka. Před koncem dušení šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme smetanou. Chvíli povaříme a nakonec přidáme nastrouhaný křen a nasekaný kopr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.