Dušená srnčí játra

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůJátra srnčí
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 2stroužkyČesnek
    • 1kusCibule
    • 100gramůSádlo vepřové škvařené
    • 2lžíceVíno červené
    • 1lžičkaSůl
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
78 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá srnčí játra ponoříme do mléka na 30-60 minut.
  • 2
    Játra vyjmeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Protkneme je slaninou a potřeme česnekem.
  • 3
    V kastrolu na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme játra a dusíme je doměkka.
  • 4
    Měkká játra vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, rozmícháme a přilijeme trochu vína. Osolíme a necháme přejít varem. Játra vložíme zpět do omáčky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.