Dušená srnčí játra
40 min.
Ingredience
- 600gramůJátra srnčí
- 50gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 2lžíceVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
78 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá srnčí játra ponoříme do mléka na 30-60 minut.
- 2Játra vyjmeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Protkneme je slaninou a potřeme česnekem.
- 3V kastrolu na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme játra a dusíme je doměkka.
- 4Měkká játra vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, rozmícháme a přilijeme trochu vína. Osolíme a necháme přejít varem. Játra vložíme zpět do omáčky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.