Dušená telecí játra
50 min.
Ingredience
- 125gramůSlanina vepřová
- 500gramůJátra telecí
- 150gramůCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 3lžíceKečup
- 3mililitryOmáčka sójová
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůEstragon
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na nudličky a vyškvaříme ji v oleji. Vložíme nasekanou cibuli a za občasného míchání ji zpěníme. Přidáme na nudličky nakrájená játra, mícháme a smažíme ještě 5 minut. Vše vyjmeme děrovanou naběračkou a udržujeme teplé.
- 2Do pánve vsypeme mouku, mícháme a necháme ji dobře v tuku osmažit. Přidáme vývar, zamícháme a vaříme, až omáčka zhoustne.
- 3Vlijeme kečup, worcesterskou omáčku, osolíme a opepříme. Na pánev vrátíme cibuli, slaninu a játra, přikryjeme a 5 minut podusíme. Před podáváním posypeme estragonem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.