Dušená telecí játra se smetanou

45 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
43 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
60 mg
Vápník
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí játra zbavíme blanek a žilek, omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    Ve větším rendlíku rozpálíme olej s máslem (60 g) a celá játra z každé strany zprudka orestujeme do zlatohněda. Poté přilijeme vodu, mléko a pod pokličkou dusíme játra do měkka. Během dušení játra potřeme několikrát rozpuštěným máslem (40 g), dusíme přibližně 15 - 20 minut. Když jsou játra měkká, vyjmeme je, nakrájíme na plátky, odložíme do druhého teplého rendlíku a zakryjeme poklicí, aby nevychladla. Vývar z jater vydusíme, k omastku přidáme dvě lžíce hladké mouky a usmažíme světlou jíšku. Za stálého šlehání přilijeme hovězí vývar, základ omáčky vaříme pomalu 10 minut, poté ji ochutíme solí, čerstvě pomletým bílým pepřem a dolijeme sladkou smetanu na zjemnění chuti. Necháme přejít varem, následně omáčku přecedíme přes síto na játra. Necháme prohřát a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.