Dušená telecí kýta s ovocem
50 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 130mililitrůOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 300gramůJablka
- 300gramůPomeranče
- 150gramůGrapefruity
- 1lžíceCitronová šťáva
- 30gramůSolamyl
- 70gramůMed včelí
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
42 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu očistíme, nakrájíme na kostky a zaprášíme moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na dílky a zakapeme citronovou šťávou. Pomeranče a grapefruity oloupeme a rozdělíme na dílky.
- 2Omáčku připravíme smícháním vychladlého vývaru s medem, Solamylem, sójovou omáčkou a octem.
- 3Maso osmažíme na oleji, vmícháme cibuli a chvíli společně smažíme. Přidáme ovoce a za stálého míchání dusíme, až je maso měkké.
- 4Nakonec vlijeme omáčku, přivedeme do varu, odstavíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.